A kötelező olvasmányoktól sok diák ódzkodik, hisz senki nem akarja a szabadidejét vagy a nyári szünidejét azzal tölteni, hogy több száz oldalon keresztül egy olyan könyvet olvasson, ami lehet, hogy nem is érdekli.

Kiadónk, az MRO HISTORIA Könyvkiadó mára több olyan könyvvel büszkélkedhet, melyek e témakörben nyújtanak hasznos segítséget a tanulóknak. Mind az általános, mind a középiskolás diákok számára rendelkezünk olyan szakkönyvekkel, melyek az olvasást vagy kibővítik, vagy könnyebbé, átláthatóbbá teszik.

Egy könyv felépítése minden esetben a következőképpen néz ki:

-         az író rövid életrajzi bemutatása, a szerző munkásságának ismertetése

-         a cselekmény rövid vázlata (a kötelező olvasmány röviden)

-         a műben megtalálható szereplők felsorolása, és azok jellemzése

-         elemzések, feladatok, érdekességek az alkotásra vonatkozóan

Célunk e kiadványokkal nem az, hogy a diák ne olvassa el a teljes könyvet – hisz, ha ezt tenné, akkor könyvünk önmagában nem sokat érne –, hanem az, hogy egy átfogó képet kapjon minden olyan információról, melyet egy több száz oldalas könyvben nem biztos, hogy elsőre megért, avagy felfedez.

Vincze Zsolt

Szerző: Kötelező olvasmányok  2009.09.17. 09:32 Szólj hozzá!

Címkék: középiskola kötelező tankönyv olvasmányok kötelező olvasmányok

A bejegyzés trackback címe:

https://kotelezoolvasmanyok.blog.hu/api/trackback/id/tr111387775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása